Алекс Ружин на Фејсбук: Двојазичност во Битола. Одлична идеја за привлекување на грчи потрошувачи

3915

„Двојазичност во Битола. Одлична идеја за привлекување на грчки потрошувачи.

Се полни државната каса преку ДДВ и данок, дуќанџиите остваруваат профит, нивните семејства живеат.

Исто така и во еден Париз или било која светска метропола, мени во ресторан може да побарате на неколку јазици.

И што е толку неприфатливо тука?! Сепак во нашите вжештени глави бил проблемот, како што ми стои мене работава, другари.“ напиша Алекс Ружин на социјалната мрежа фејсбук, каде подоцна статусот го сподели на на Инстаграм.