Да му помогнеме на малиот Горазд да ги направи своите први чекори – Отворете го вашето срце и покажете хуманост

343

Отворете го вашето срце и покажете хуманост. Ајде заедно да му помогнеме на Горазд да ги направи своите први чекори.

Горазд Исаковиќ е детенце со посебни потреби. Поради проблеми со колената и колковите, Горазд не може да се движи. Потребна му е хируршка интервенција во Белград за да застане на нозе и да ги направи своите први чекори.

Родителите не се во можност да ги обезбедат финансиските средства потребни за операцијата. Затоа, тие упатуваат апел до сите хумани лица кои можат да одделат мал дел од своите финансиски средства за да му помогнат на Горазд самостојно да зачекори по патеката на животот и да ја пронајде својата среќа, храбро и достоинствено.

Телефони за донации: TELEKOM: 070 143 133 VIP: 077 143 472 (со секој повик донирате 100 ден. +18% ддв) Трансакциска сметка: 200002202808397 Банка: Стопанска Банка Дознака: Донација IBAN: MK07200003295598951 EUR

SWIFT CODE: STOBMK2X STOPANSKA BANKA AD SKOPJE Skopje “11th Oktomvri” no.7 Republic of Macedonia Beneficiary: Suzana Isakovikj Address: Ho Shi Min no. 214b Skopje Republic of Macedonia

Пред околу една недела беше организиран хуманитарен настан во Скопје за собирање средства за помош наменети за Горазд. Други дечиња испратија пораки до нивниот другар.

Горазд Исаковиќ е детенце со посебни потреби. Поради проблеми со колената и колковите, Горазд не може да се движи. Потребна му е хируршка интервенција во Белград за да застане на нозе и да ги направи своите први чекори.

Родителите не се во можност да ги обезбедат финансиските средства потребни за операцијата. Затоа, тие упатуваат апел до сите хумани лица кои можат да одделат мал дел од своите финансиски средства за да му помогнат на Горазд самостојно да зачекори по патеката на животот и да ја пронајде својата среќа, храбро и достоинствено.

Отворете го вашето срце и покажете хуманост. Ајде заедно да му помогнеме на Горазд да ги направи своите први чекори.