Моќен говор на Митрополитот г.Петар: Ќе се случи чудо, сите добронамерни, правдољубиви, чесни, трудољубиви, ќе се здружат! Нема референдум! (ВИДЕО)

2955

Говор на Митрополитот Преспанско-пелагонискиот г. Петар на денешниот протест во Битола, за зачувувањето и почитувањето на јазикот, идентитетот и Уставот на Република Македонија.

Погледнете го видео обраќањето на г. Петар во продолжение: