НЕ Е СМЕШНО: Овци шетаат среде центар на Скопје (ФОТО)

691

Овците стануваат заштитен знак на Скопје.

Додека туристите го разгледуваат Воинот на коњ или споменикот на Цар Самоил може да видат и овци среде Скопје.

Додека дипломатскиот кор џогира на кејот може да видат и во живо стадо овци, а скопскиот Градски парк е единствениот парк на метропола каде наместо машина за косење трева се употребуваат овци.