Нова цена на бензините во Македонија од понеделник

613

Пред речиси две недели Регулаторната комисија за енергетика донесе нова одлука за промена на цените на горивата во Македонија. Бензините поскапеа за половина а дизелот за еден денар по литар.

Според пресметките, новата цена на ЕУРОСУПЕР БС 95 е 68 денари, а на ЕУРОСУПЕР БС 98 69,5 денари по литар.

Со ова дизелот повторно дојде на високо ниво.

За во понеделник е најавена новата цена на бензините, останува да видиме дали цената повторно ќе се зголеми.