Се фрлал десет пати по Светиот крст и конечно успеа да биде најсреќен: 22-годишно момче го фати Светиот крст во Прилеп

172

Како и секоја година и оваа големиот христијански празник Богојавление – Водици во Прилеп дочекан масовно.

Голем број прилепчани го проследија фрлањето на Светиот крст, а манифестацијата се одржуваше во Аква паркот “Салида”.

Иако прво беа пријавени 98 кандидати, вкупната бројка на учесници достигна 105. Од нив оваа година најсреќен беше 22-годишниот Бобан Јосифоски.

Јосифоски десет пати се фрлал по Светиот крст и конечно оваа година беше најсреќен и успеа да биде прв.

Помеѓу учесниците имаше и 14 девојки, од кои најмладата е родена 2005 година, а најмладиот учесник беше момче родено 2007 година.