ВИДЕО: Граѓаните се изненадија, снег после 7 години заврна и на ова место

197

Во Мостар и околината синоќа, после 7 години, падна снег.

Метеорлозите најавија снег, а Управата за цивилна заштита и пожарникарна служба издаде предупредување за силни снежни врнежи.

Предупредувањето е издадено во општинските служби за Цивилна заштита, заштита на градот Мостар и Министерството за сообраќај и врски ХНК.