Видео обраќање од пред мерната станица на градоначалникот на Прилеп

211

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски е загрижен за состојбата со аерозагадувањето на Прилеп. На негова иницијатива е поставена пред Нова Година, мерна станица во центарот на градот. Но, вредностите на ПМ10 честичките што беа регистрирани последните неколку дена, како што истакна градоначалникот Јованоски се повод за денешната прес конференција. Погледнете го видео обраќањето во продолжение: