Во шумата пронашле скриен тунел: Кога виделе што има внатре, не можеле да им веруваат на очите (ФОТО)

4216

Хо Чин Мин е местото во Виетна во кое неодамна беше пронајден таен влезн на мрежа од тунели кои се наоѓаат под земја, а кои се направени во 40-тите години на минатиот век.

Виетнамците ги изградиле овие тунели кога започнала војната против француската колонија.

Тунелите се навистина чудни, а изградени се на таков начин за да ги збунат непријателските војници. Француските војници тешко можеле да ги лоцираат, но кога ќе ги пронајделе, никогаш не излегувале од нив.

Денес овие тунели се проширени, имаат струја и претставуваат вистинска туристичка атракција.